Fantastisk resa till Singapore med lärare från Sverige

Vi är glada för all fin respons från deltagarna på vår studieresa till Singapore 28 april – 3 maj 2019,  här är ett axplock:

– ”Jag är överväldigad av hela upplevelsen, det var hur bra som helst!”

– ”Fantastisk, inspirerande, energigivande, supertrevlig och bra resa.”

– ”Intressant, välorganiserat och lärorikt om landet, skolsystemet och undervisningen i praktiken i skolorna.”

– ”En ögonöppnare som alla inom skolan absolut bör ta till sig!”

Med på resan var ett 20-tal lärare och skolledare från olika skolor runt om i Sverige. De fick ta del av ett fullspäckat utbildningsprogram under fyra dagar som vi utarbetat i samarbete med lärarhögskolan i Singapore, National Institute of Education (NIE). NIE rankas som en av världens främsta lärarhögskolor och programmet innehöll bl a skolbesök och fortbildning av två olika professorer vid lärarhögskolan som bl a lärde oss mer om Singapores utbildningssystem, läroplan och kursplan i matematik samt gav prov på hur själva undervisningen går till. Vi imponeras av hur genomtänkt, välstrukturerad och forskningsförankrad hela utbildningssystemet är och vilken hög kvalitet deras undervisning håller.  Med utgångspunkt i 21st Century Competencies betonar de områden som kritiskt tänkande, problemlösning, metakognition och sociala förmågor. Och alla elever bemöts med positiva och höga förväntningar om deras förmåga att lära sig bemästra matematiken.

Vi åkte även på spännande skolbesök till både primary och secondary schools där vi fick möta skolledningen och observera undervisningen i flera klasser.  En inspirerande och lärorik kombination av fortbildning, egna observationer och kollegialt utbyte mellan lärarna från Sverige och Singapore.

Stort tack till alla lärare från Campus Manilla, Vesterhavsskolan, Lemshaga Akademi och Ebba Braheskolan för fantastiska dagar tillsammans! Nu ser vi fram emot att föra ut all vår nyvunna kunskap i klassrummen i Sverige!