Ny studieresa till Singapore i februari 2020

Vi ordnar en ny studieresa till Singapore i februari 2020. Resan ger möjlighet att lära mer om Singapores matematikundervisning i praktiken, att besöka skolor och få utbildning av professorer vid Singapores Lärarhögskola NIE. Det blir ett fullspäckat fortbildningsprogram under fyra dagar.

Kombination av fortbildning med ledande professorer och praktiskt lärande på skolor

Vi besöker flera olika skolor, både primary och en secondary schools, och får ta del av hur lärare planerar, genomför och utvecklar sina matematiklektioner. Dessutom ingår utbildning med Dr Yeap Ban Har, världsledande expert inom Singapore Math, samt ett skräddarsytt utbildningsprogram med professorer på NIE – National Institute of Education. NIE är Singapores enda lärarhögskola och rankas som en av de bästa i världen. Vi får bland annat lära oss mer om Singapores utbildningssystem och hur de arbetar målinriktat för att eleverna ska utveckla 2000-talets kompetenser. Vi får också ta del av hur de undervisar med problemlösning i fokus för att alla elever ska få en djup förståelse för matematiken.

Nöjda deltagare vid tidigare studieresor

Vi är glada för den fina feed-back vi har fått från lärare och skolledare som deltagit vid våra tidigare studieresor till Singapore. Här är några kommentarer:

– ”Jag är överväldigad av hela upplevelsen, det var hur bra som helst!”

– ”Fantastisk, inspirerande, energigivande, supertrevlig och bra resa.”

– ”Intressant, välorganiserat och lärorikt om landet, skolsystemet och undervisningen i praktiken i skolorna.”

– ”En ögonöppnare som alla inom skolan absolut bör ta till sig!”

– ”Ett uppvaknande – inte enbart kring matematiken utan hela skolans struktur.”

–  ”Magiskt, inspirerande, reflekterande – allting var klockrent in i minsta detalj!”

Läs mer om studieresan här.