Studieresa till London – överträffade högt ställda förväntningar

Vårterminen avslutades med en studieresa till London 19-20 juni som överträffade våra högt ställda förväntningar. Vi reste med en grupp lärare och skolledare från fem olika skolor från Hudiksvall, Stockholm, Malmö och Falkenberg. Under två heldagar besökte vi skolan Three Bridges Primary. Skolan har fått flera utmärkelser för sitt långsiktiga arbete med att stärka elevers kunskaper och de har framgångsrikt arbetat med Singapore Math i 10 år.

Vi fick ett otroligt varmt mottagande av rektor och lärare på skolan och fick möjlighet att observera många mattelektioner samt inspireras av skolans utvecklingsarbete. Bland annat lärde vi oss mycket om hur de arbetar med Math journal som ett verktyg för att strukturera dokumentation och lärande. Vi fick också uppleva hur de arbetar med Lesson planning för att utveckla undervisningen, och det gavs många tillfällen att utbyta erfarenheter med skolledning och lärare. Skolan får toppresultat trots att den ligger i ett område med socio-ekonomiska utmaningar där 81% av eleverna har ett annat modersmål än engelska. Det var klart imponerande att se deras långsiktiga arbete med att utveckla elevers lärande!

Alla deltagare gav resan högsta betyg. Här kan du läsa deras kommentarer:

 • Betyg 6 av 6. Studieresan motsvarade mina förväntningar mer än väl. Otroligt givande och inspirerande dagar som gav så mycket inspiration för framtiden.
 • Jag tar med mig insikten att man, genom ett genomtänkt och strukturerat arbete, kan skapa fantastisk undervisning. Även att man behöver ha en samsyn och jobba tillsammans mot samma mål samt vikten av att utvärdera och anpassa undervisningen tillsammans.
 • Varit över mina förväntningar. Så inspirerande dagar, intressant program och stor insyn i undervisningen. Massor av idéer tillbaks!
 • Du får så mycket med dig tillbaks om kommer få din undervisning att bli ännu bättre.
 • Du ser likheter i din egen undervisning, men också en del skillnader som får dig att reflektera ännu mer. En av de bästa fortbildningar jag varit på!
 • Helt fantastisk! Bra ordnat och mer än jag kunnat önska. Massor av små idéer och tips. Är helt sprängfylld!
 • Fantastiskt lärorikt! Jättenyttigt för alla. Kan varmt rekommendera.
 • INSPIRATION i stort och smått. Otroligt varmt välkomnande av all personal. Massor av klokskap – skulle kunna prata med dem i evigheter.
 • Mina främsta kunskaper och insikter som jag tar med mig är det fantastiska lärandet som konstant låg i fokus. Inte bara på mattelektionerna utan hur det genomsyrade hela skolans undervisning.
 • Hur inspirerade och givande det var att få besöka en skola med så mycket engagerande och drivande elever och pedagoger. Hur man ser på elever och deras lärande. Att det är möjligt att skapa en bra skola oavsett socioekonomiska förutsättningar och bakgrund.
 • Tack Josefine och Pia för denna otroligt fina studieresa! Jag och mina kollegor känner oss väldigt inspirerade och riktigt längtar efter att få föra in detta ännu mer på vår skola.