God Jul och Goda Nyheter inför 2020

Vi lämnar snart ett intensivt och roligt 2019 bakom oss. Ett år som för oss på Admera bland annat har inneburit många nya konferenser och utbildningar, en ny studieresa till Singapore, fortbildning med Dr Yeap, lansering av Singma matematik för mellanstadiet och många härliga lärar- och elevmöten på skolor runt om i Sverige. Vi är extra glada för de fina resultatrapporter som vi får från skolor som undervisat utifrån Singaporemodellen under en tid. De vittnar om stora förbättringar när de jämför elevers matematikkunnande före och efter att de började med Singaporematte.
Dessutom kan vi glädjas åt att de svenska PISA resultaten fortsätter att förbättras, även om det finns mer att göra, i synnerhet när det gäller att säkerställa en likvärdig skola. Där tror vi att Singaporemodellen kan vara till stor hjälp – modellen bygger på forskning som hjälper alla elever att förstå och utvecklas i matte.Genom att låta eleverna utforska och lösa problem tillsammans med stöd av konkreta och visuella verktyg, och genom en tydlig lektionsstruktur där läraren både ger stöd och utmanar elevernas tänkande, ger vi förutsättningar för alla att bemästra matematiken.

När vi blickar framåt mot 2020 ser vi ett spännande år med flera nya utbildningstillfällen och en ny studieresa till Singapore bland mycket annat. Redan i mitten av januari kanske vi ses på Matematikbiennnalen i Växjö? Temat är Hållbar Matematikundervisning och vi kommer att föreläsa om hållbar och utvecklande undervisning med Singaporemodellen torsdagen den 16 januari. Hoppas att vi ses där!

Vi vill passa på att önska er alla en riktigt skön och avkopplande Jul och ett Gott Nytt År!